Nu delte jeg et lille sparetip i kategorien Helt privat for et par dage siden, derfor er det kun på sin plads, at komme med et lille sparetip til alle iværksætterne derude. Økonomi og overblik er jo som regel en seriøs akilleshæl, når man starter virksomhed. Men heldigvis findes der mange gode værktøjer, der kan gøre livet på den front lidt nemmere.

I vores lille foretagende har vi altid brugt regnskabsprogrammet Billy, som selv jeg kan finde ud af at bruge! Det er et nemt, overskueligt, billigt og sindssygt godt visuelt (det betyder meget for sådan en som mig) program, med en rigtig god support tilgængelig.

Derfor vil jeg opfordre dig til at tage et kig på programmets muligheder, og her bringe 5 fordele ved selv at stå for regnskabet, som Carl-Oscar Wentzlau fra Billy har været så venlig at dele med mig.

I dag gør ny teknologi og digitaliseringen af mange processer det enklere for små og mellemstore selvstændige selv at stå for regnskabet. Her får du fem konkrete årsager til, hvorfor du som selvstændig bør overveje at lave dit eget regnskab.

1. Bevar følingen med din virksomhed


At bevare overblikket og kontrollen over økonomien i din virksomhed er muligvis den største fordel ved selv at stå for regnskabet.

Revisorer arbejder bagudrettet og i enden af perioden. De laver bogføringsarbejdet i slutningen af året og kan ikke hjælpe dig med at forudsige eventuelle likviditetsproblemer.

Når du selv står for regnskabet, har du altid 100 % kontrol og overblik over din virksomhed. Dette skaber et sikkert fundament for både for dig selv og din forretning. Du begynder at kunne træffe nogle bedre beslutninger f.eks. i forhold til rekruttering og større investeringer, og du ved hvor meget du skal lægge til side hver måned til uforudsigelige udgifter og moms.

Du giver dig selv kikkerten i hænderne til at se faretruende isbjerge forude, og skaber derved muligheden for at styre uden om i tide.

2. Spar penge

Hvis du vælger at tage bogføringen i egne hænder, har du har mulighed for at spare penge på en dyr revisor eller bogholder. Penge, som du kan bruge vigtigere steder.

Dette kan være en klog beslutning for en nyopstartet iværksætter, der i forvejen står overfor mange svære økonomiske valg.

En revisor eller bogholder kan have en høj timesats, og kan derfor hurtigt blive en dyr affære. Du kan også vælge, selv at stå for den daglige bogføring, og nøjes med at få en revisors hjælp til årsregnskabet.

3. Brugbar læring

Regnskab frarøver dig bestemt ikke tid. Den viden du tager med dig i processen, er yderst brugbar. Undervejs vil du støde på mange nye termer og metoder, som du helt sikkert vil få brug for i fremtiden.

Forståelsen for den interne økonomiske del af din virksomhed er uvurderlig.

4. Nemt og lige til

Besværlighed ligger fortiden til.

En direkte konsekvens af digitaliseringen betyder, at det ikke længere er nødvendigt at få professionel hjælp til den daglige bogføring.

Med et brugervenligt økonomisystem som f.eks. Billy Regnskabsprogram er der ingen bøvl forbundet med at komme i gang. Billy giver dig mulighed for at afregne moms, indtaste regninger og sende fakturaer, og er lavet netop til selvstændige, som i udgangspunktet ikke har erfaring med regnskab og bogføring.

Det er enkelt at forstå og hurtigt at komme i gang med.

woman-791185_1920

5. Digital parathed

Nu til dags er vi langt fremme digitalt. Teknologi er i konstant udvikling. Samtidig med fremgangen digitalt tænker folk mere innovativt, og finder på smartere løsninger.

Samarbejde og integrationer på tværs af virksomheder og systemer i den digitale branche forbedres fra dag til dag.

Det har resulteret i en nemmere tid for iværksættere. Erfarne iværksættere arbejder altid på at tænke anderledes og gøre det lettere for nye iværksættere, at komme i gang med deres projekter. Blandt andet ved hjælp af lettere løsninger til regnskab.

Revisorer har en god gammeldags og effektiv måde at klare dit regnskab, men på grund af alle integrationerne der i dag findes mellem de forskellige systemer, er det nu muligt selv at klare den økonomiske del. Man er derfor i gode hænder, og der er oftest mange steder at hente hjælp.

people-2569404_960_720

Selv at stå for bogføringen eller regnskabet er selvfølgeligt ikke den rigtige løsning for alle.

De fem punkter ovenfor har forhåbentligt givet dig en bedre forståelse for, hvad fordelene ved selv at gøre dette arbejde kan være for den selvstændige erhvervsdrivende.

Hvis du slet ikke ved hvor du skal starte, kan du også overveje at starte med et bogføringskursus for begyndere.

Written by ML-Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *