Nu med drivhus

Jeg har nu været indehaver af et drivhus i en god måneds tid. Min søde far og papmor forærede mig nemlig dette drivhus Halls Popular på 5kvm. da jeg fyldte 26 i april. 

Det tog Ulrik og jeg et par uger at få samlet (hvis du synes, en IKEA manual kan teste parforholdet, så skulle du virkelig prøve denne vejledning – godt vi ikke gik fra hinanden skat 😉 )

Og nu er jeg jo ikke altid den mest traditionelle type, derfor blev drivhuset simpelthen placeret på terrassen. Det blev det først og fremmest fordi, jeg allerede nu kan konstatere, at hvis de planter, der står i 

drivhuset, skal have bare en smal chance for at overleve og blive vandet, så skal det ikke gemmes væk i hjørnet af haven. Jeg får det ganske enkelt ikke passet, da jeg primært tuller rundt på terrassen. Så jeg overtog 5 kvm. af terrassen, og fik sat et café bord, stole og en bænk derud. Hele planen med drivhuset var, at der skulle være plads til at opholde sig, da jeg er meget bevidst om mine knapt så grønne fingre, og formegentlig alligevel får slået samtlige planter ihjel. 

Drivhuset dukkede nu også op på et meget heldigt tidspunkt, Alexander og jeg har nemlig brugt lidt tid på at spire tomater, agurker, chili og peberfrugt. Og da en enkelt pose med frø til tomater giver 20-25 planter, og undertegnede naturligvis skulle have 2 forskellige sorter, har vores vindueskarm været under massivt press de forgangne måneder.

Vi startede med at fylde denne bakke med spirer, der senere blev plantet over i plast spande, der stod i vinduet.
Jeg fandt ud af, at agurkerne skulle have skygge, de blev i hvert faldt skoldet efter 1. dag i drivhuset.
Tomaterne fik også hvide blade, men det viste sig at være fordi de frøs, og skulle vænne sig til temperaturen.
Chili og peberfrugt er fortsat kun små spirer - men de lever da i det mindste endnu 😉

Jeg brugte bænken som ‘plante-holder’, så det kun er den ene side af drivhuset, der er optaget af planter. Der er faktisk lige nøjagtig plads til en solseng derinde, hvis man stabler stolene ovenpå hinanden – yes! Det er testet op til flere gange! 

En ting er nemlig helt sikkert, mit plante-eventyr er lettere dødsdømt fra starten af, idet jeg simpelthen bare ikke magter at sætte mig ind i den store havebog, for at finde ud af hvordan jeg symptombehandler solskolede blade… (Min storesøster får æren for at have redet mine planter indtil videre, hun har nemlig troligt besvaret alle mine opkald, og forsøgt at sætte mig ind i tomat’pasning). 

Tomatplanterne og agurkerne for den sags skyld har det i øvrigt meget bedre, og de vokser og vokser.

 

Jeg ender med et lille tomat-plante-salg ved vejen, hvis det lykkedes mig at holde liv i dem lidt endnu. Der er i hvert fald ikke plads til 40 tomatplanter i mit lille drivhus, det er helt sikkert 🙂 

Se bare her hvor hurtigt det går – jeg har været nødt til at fjerne dem, der stod under skufferne i bænken, for de blev så høje på få dage, at der ikke længere var plads til dem. 

En bænk brugt som plante-holder kan i øvrigt varmt anbefales, da træskufferne under de hvide skuffer kan gemme både gødning, pinde og vandforstøvere. 

Jeg har naturligvis også pyntet drivhuset lidt med et par planter fra IKEA, jeg nødig vil sætte tænderne i. Men da særligt Alexander og jeg hænger ret meget ud i vores lille solhus, må der også gerne være nogle pynte-planter. Jeg er spændt på at se hvor længe, de overlever solen 😉 

Vi har som sagt haft drivhuset stående i en lille måned, og jeg har benyttet det stort set hver dag. Om det så bare er ramme om en kop kaffe, eller om det er afslapning på solsengen, så har jeg brugt det. Vi har sågar også spist aftensmad derude, da det var lidt for koldt og blæsende til at spise udenfor. 

Jeg ELSKER det drivhus, og vil varmt anbefale folk at sætte lidt af terrassen af til sådan en sag! Man får det brugt på en helt anden måde, når det står liiige udenfor døren. Der er altid lunt og vindstille, og selv en gråvejrsdag kan blive dejlig grøn og inspirerende, når man er omgivet af planter og varme. Ulrik er ikke lige så stor fan som jeg, da han siger, at der er en lidt tung og tropisk luft derinde (når døren eller vinduet ikke er åben), men det er endnu et element, jeg er helt vild med, og jeg får drømt mig mange tropiske steder hen, når jeg bruger en stund derude. Det er bare 5 kvadratmeter livsglæde! 🙂  

Written by ML-Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *