1 års fødselsdag

Alexander nærmede sig sin 1 år fødselsdag, det var naturligvis en stor ting for mor her. Så jeg dedikerede en uge til at udtænke et tema, jeg kunne binde en historie på, der kunne udspille sig over de næste par år til efterfølgende fødselsdage – set i bakspejlet, var det måske liiige i overkanten… Men det er story of my life… Jeg fik i hvert fald en god idé!

Jeg har altid været mega stor fan af Cast Away med fantastiske Tom Hanks, og hele det der overlev på en øde ø, er lige mig! Lidt voldsomt tema til en 1 års fødselsdag, men jeg kunne mærke, historien skulle derhen! Så jeg “stiftede” et flyselskab:

Alexander Airlines

Jeg fandt et par Hawaii inspireret billeder, og lavede så en flybillet/boardingpass med Hawaii som destination, og sendte rundt som invitationer.Temaet var hermed fastlagt, vi skulle en tur til Hawaii!

Hele herligheden blev lavet i Paint (det var inden jeg var blevet en haj til Photoshop og InDesign), og det endte med at være sådan her (Det er min faster og onkels billet, jeg her har fundet frem)

Der fulgte lidt praktisk information med billetten, der også blev udarbejdet i Paint, du kan se begge dele i slideshowet herunder.

Familien var vældig fornøjet over indbydelserne, og jeg gik en lille smule amok på: www.mintemafest.dk/Hawaii (Ulrik hvis du læser med, så lad venligst være med at gå ind og gøre regnestykket op, der smuttede vidst lige et par hundrede-mænd på pynt…)

Men det var et fantastisk setup, der var blomsterkranse ved ankomsten, og jeg havde limet blomsterne fra en af kransene på en masse sugerør. Jeg havde investeret i nogle ret fede vægdekorationer med palmer og papegøjer på (De var på tilbud, jeg sværger!), en oppustelig palme til drikkevarer, som min storesøster var så sød at tage tøris med til, så den blev rigtig sej, bastskørt til bordet, hawaii skjorte-servietter osv. Du kan se et par billeder her:

Og ja, jeg er lidt en spelt’mor, der ikke begriber, hvorfor man fodrer børn med slik, kage og sukker, når de alligevel er så små, de ikke forstår en banan er at “gå glip af noget”. Derfor vedtog Ulrik og jeg, at Alexander ikke skulle have søde sager, før han var gammel nok til at bede om det og forstå konceptet. Så jeg bankede en frugt”lagkage” sammen (hvis du googler watermelon cake, kommer der så mange gode inspirations billeder frem). Den var et kæmpe hit, men den skal ikke stå særlig længe uden køl, så bliver den lidt sjasket.

Men en tur til Hawaii var simpelthen temaet til 1 års fødselsdag, så nærmede sønnemand sig jo 2 år… Og så var mor igang igen!

2 års fødselsdag

Cast Away

Nu planlagde jeg jo fra starten, at vi skulle ud i noget Cast Away tema, derfor lavede jeg et lidt bizart plot (en 2 års fødselsdag taget i betragtning), og byggede videre på Alexander Airlines temaet. Familien modtog i første omgang en “pressemeddelelse”.

De var heldigvis helt med på at historien om Alexander Airlines fortsatte, så de ventede i spænding på en opfølgning til pressemeddelelsen. Det fik de et par uger senere i form af en flaskepost. Jeg printede teksten på noget papir med FedEx logo, for at komme i rette Cast Away stemning (hvis du seriøst ikke har set den film, så skal du virkelig gøre det 😉 ) og brændte kanten i bedste sørøver-stil.

Også denne fødselsdag var et stort hit, og jeg brugte det meste af pynten fra sidste år.  Der blev grillet pølser udendørs, og det hele foregik med et par puder på terrassen. Jeg fandt endda på at lave nogle palmer som scenesetters, jeg har lavet en lille DIY guide til projketet:

Palme DIY: Du skal bruge

  • Silkepapir
  • Saks
  • Træpinde (jeg havde nogle flade stykker liggende)
  • Brunt papir
  • Ståltråd
  • Tape

Først klippede jeg det brune papir i aflange stykker, der herefter blev delt i trekanter.

Så foldede jeg trekanterne om pinden og tapede dem fast. Start ovenfra og ned, så dækker du enderne.

til sidst lavede jeg en buket af silkepapiret, og viklede den om toppen af pinden. Bum, that’s it!

Det mest ambitiøse projekt i forbindelse med Cast Away fødselsdagen var helt klart lagkagen. Vi havde på daværende tidspunkt hårdnakket nægtet sønnemand søde sager, men han begyndte så småt at registrere, at de større børn fik noget i forskellige sammenhænge, så vi besluttede at ophæve 0 sukker politikken, og det skulle fejres med maner. Så jeg lavede lagkage, og bruge hver aften i fire dage på at lave fondant-dyr, palmer og græsstrå, jeg kunne pynte kagen med. Det var mit aller første konditor’forsøg, og det gik ok. Bonus info, hvis du putter et marcipanlåg på en lagkage, så smelter skidtet, hvis ikke lagkagen er smurt godt op med et eller andet! I øvrigt spiste knægten stort set ikke noget, det er fortsat frugt, der er i høj kurs – typisk!

Det var i hvert fald en rigtig god dag, og Alexander var pludselig også stor nok til at sætte lidt mere pris på mors strabadser 😉

Redningsauktionen går galt

I år bliver Alexander 3 år, og der skal naturligvis bygges videre på plottet. Nu styrtede vi jo ned med Alexander Airlines det første år, sidste år overlevede alle heldigvis, og fik organiseret en redningsauktion ved hjælp af flaskeposter – hvad mon der sker under redningsauktionen?

3 års fødselsdag

Historien fra de forgangne år skulle afrundes, derfor valgte jeg at lave invitationen til Alexander’s 3 års fødseldag  i Indesign, og lave en PDF fil ligesom Ekstra Bladet.

Det blev til 3 sider i alt, hvor der var billeder fra både 1 og 2 års fødselsdag:

Temaet i år var simpelthen Pirat fest! Som du kan se, startede hele storyline ud med en tur til Hawaii med selskabet Alexander Airlines. Her sker det utænkelige simpelthen, og flyet styrter ned, hvilket leder til en rednings auktion i bedste Cast Away stil. Desværre har en flok pirater så opsnappet en flaskepost og holder nu redningsmandskab og de nødstedte som gidsler. 

Piraterne holder gidslerne tilbage, fordi de skal have hjælp til at gennemføre en skattejagt.

Pynt

Endnu engang blev der shoppet pynt i det store cyber space, og som sædvanlig var jeg imponeret over den effekt lidt pap og bordpynt kan give. Jeg brugte siden Min Temafest, som jeg har købt ved før, og søgte simpelthen bare på Pirat: Klik her for at gå til Min Temafest, hvor du kan se Pirat udvalget

Den største investering i år var paptallerkener, der var lavet ligesom et skib:

De kostede knapt 8,- stk. og var ikke specielt dyre, men vi skulle bruge en del, så det blev da dyrere, end hvis vi havde valgt en traditionel paptallerken. Men bordet så simpelthen fantastisk ud, og Alexander havde 10 stks. med i børnehave, så han kunne dele fødselsdags’sjov ud. Det var også et hit!

Foruden skibene, blev der købt lidt forskelligt piratudstyr, flag, guirlande, lys, balloner osv.

I år havde jeg også en god ide til kagen (grundet familiens størrelse, blev festen delt i lørdag og søndags’arrangement, derfor blev alting lavet 2 gange, også lagkagen), så 2 piratsvær og en hulens masse dekorationsmarcipan måtte lade livet. 

Herover kan du se de 2 lagkager, jeg fik bakset sammen. Det ser måske avanceret ud, men man kommer rigtig langt med farvet marcipan, en kagerulle og en håndfuld “guldmønter”. indeni gemte sig en ganske almindelig lagkage med jordbær, chokolade mousse osv. 

Herover kan du se de fine pap skibe. Jeg tænkte ret meget ind i menuen, at maden skulle laves fredag, men serveres lørdag og søndag. Og så gad jeg for en gangs skyld ikke servere boller og kakao, så jeg endte med en lidt anden sammensætning.

Det blev derfor til bruschetta, kold gazpacho med ‘bread sticks’, Blinis med rygeostcreme og varmrøget laks, vandmelon i tern og en god gammeldags æggemad. (Børnebordet fik toast i stedet for de “Italienske retter”). Det lyder fancy alt sammen, men det tog faktisk ikke ret lang tid at lave, og så kunne jeg bestille alle ingredienser fra Nemlig.com (som jeg er Stor fan af) sammen med opskrifterne. Det lod også til, at menuen faldt i god jord 🙂 

Herunder kan du se billeder fra dagene: 

Det var alt fra fødselsdags’trilogien 🙂

Næste år bliver det vidst bare boller og kakao 😉 

Written by ML-Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *